Ezeket a hibákat kerüld el babakocsi vásárlásnál

Ezeket a hibákat kerüld el babakocsi vásárlásnál post thumbnail image

Egy kisbaba érkezése mindig izgalmas feladatok elé állítja a szülőket. Az újdonsült anyukáknak gyakran tapasztalatok nélkül kell meghozniuk döntéseket – akár olyan dolgokról, amik többszázezres kiadásokat jelentenek.

Ilyen a megfelelő babakocsi kiválasztása is, amihez egy kis segítséget adunk.

Ne (csak) a külső alapján válassz!

Az online katalógusokat böngészve az ember többnyire gyönyörű termékfotókkal találkozik. Előkelő sétányok, menő kávéházak – ilyen és ehhez hasonló hátterek előtt lefotózott babakocsik közül válogathatunk.

Amikor döntesz, próbáld meg elképzelni, hogy a te környezetedben is megállná-e a helyét a kiszemelt babakocsi. Például lényeges szempont, hogy aszfalton vagy akár földúton jártok-e majd többet.

Ne az árra építs!

A legtöbb kelengyelista egy sor babaholmit rejt, amiknek a megvásárlása akár milliós kiadást is jelenthet. Érthető ezért, ha a szempontok között előkelő helyen szerepel a gyártmány ára.

Azonban fontos, hogy gondold át jól: mit és mennyi ideig fogsz használni. Nem kizárt, hogy egy magasabb árú 3in1 multifunkciós babakocsi szettel jobban jársz, mintha külön vásárolnál meg egy olcsóbb sportosat és hozzá még egy autósülést.

Természetesen az is meglehet, hogy egy magasabb árkategóriájú babakocsiban jobban bízol, ám ebben az esetben is mindenképp járj utána, hogy biztosan jó vételt jelentene-e a drágább darab. Az interneten néhány perces keresést is érdemes végrehajtani – akár kismama fórumokon –, ahol gyakran őszinte vélemények születnek az amúgy „méregdrága”, de típushibákkal bíró babakocsikról.