A hagyományos parketta akár 100 évig is eltart

A hagyományos parketta akár 100 évig is eltart post thumbnail image

Ha olyan parkettát keresünk, ami akár egy életen át kiszolgál minket, és csere nélkül is nyugodtan igazíthatjuk mindig hozzá otthonunk stílusát, akkor a hagyományos parketta a legmegfelelőbb választás.

Egy parketta esetében az anyagminősége az egyik legmeghatározóbb vonása, gyakori fajtái a tölgy, az akác, a bükk, a juhar és a kőris. Ezek között a keménységük és az ellenálló képességük jelentik a különbözőséget. Legkeményebb fafajta közülük a tölgy, a juhar és az akác. A parketták fontos tulajdonsága, a jól megválasztott anyagminőségen túl, a csiszolhatóságuk. Többször van lehetőség csiszolással és lakkozással karbantartani a felületét, míg a laminált padló nem javítható, sérülés esetén az elemek cseréjére van szükség.

A parketta ezzel szemben variálható, festhető, különböző mintákkal fektethető. Ráadásul mivel természetes anyagokból készül, ezért még környezetbarát is, ami nem elhanyagolható szempont a 21. században. A fa természetes anyaga melegséget, otthonosságot sugároz, ezért az igazán kellemes otthonokban meghatározó szerepet töltenek be a faanyagok, burkolatok. Ezért egy valódi fa padló emeli otthona melegségét. A lorincparkett.hu oldalán biztosan megtalálja az otthonába illő legszebb parkettát, ezen felül pedig az értékesítők is segítségére vannak a tökéletes döntés meghozatalában. Az oldal pontosan felvázolja mi a különbség a különböző padlóburkolatok között, így a kínálaton felül kész padló kisokosként is segíti tájékozódásunkat.

Related Post