Miért jó egy székhelyszolgáltatás a cégünk számára?

Miért jó egy székhelyszolgáltatás a cégünk számára? post thumbnail image

A korlátolt felelősségű társaság alapításánál az egyik jogszabályi követelmény a székhely meghatározása. Vállalata dokumentumainak és nyilvántartásainak ellenőrzésre való tárolásán túl az Ön székhelye a törvényes postai küldemények és jogi dokumentumok fogadásának címe, és minden írásos közleményt ide kell küldeni.

Ebből adódóan látni, hogy ez mekkora fontossággal bír a cég életében, így egy megfelelő székhely kritikus, vagy ha nem megoldható, akkor jó ötlet lehet a székhelyszolgáltatás. A fizikai helyszínnek ugyanabban az országban kell lennie, ahol a cége be van jegyezve, és lehet lakcím vagy más.

Ha az otthoni címét használja a székhelyszolgáltatás helyett, akkor néhány dolgot figyelembe kell vennie. Először is szükség lehet bizonyos engedélyekre. Akár bérli az ingatlant, akár jelzáloghitel van rajta, van egy szerződés a lakcím használatára vonatkozóan. Ha ebben a szerződésben olyan záradék szerepel, amely korlátozza vagy megtiltja az ingatlan üzleti célú felhasználását, akkor ezt a problémát meg kell oldania, mielőtt otthonról folytatná vállalkozását. A székhelyszolgáltatásban az a kiváló, hogy ez az engedély valid, vagyis ez a kihívás alapból meg van oldva.

Egy másik fontos szempont, hogy székhelyének adatai megjelenjenek a nyilvános nyilvántartásban. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki a nyilvános nyilvántartásba betekint, megtekintheti az Ön lakcímét, ha azt székhelyeként használta. Nincs jogi felhatalmazásunk arra, hogy eltávolítsuk a cég székhelyeként használt lakcímet. Ha ez zavaró tényezőnek számít, akkor érdemes megfontolni a székhelyszolgáltatást.

Egy ilyen székhelyszolgáltatás bizonyos fizetség ellenében gondoskodik a vállalkozás székhelyéről és továbbítja az Ön levelét és minden egyéb levelezését. Egy másik lehetőség lehet könyvelője vagy szakmai tanácsadója címének használata, ha engedélyt kap erre. Ha úgy dönt, hogy egy harmadik felet vesz fel a levelei kezeléséhez, gondoskodnia kell arról, hogy a szolgáltatás magában foglalja a cége összes levelének elküldését az Ön bejegyzett székhelyére.