VPS, a saját tároló

VPS, a saját tároló post thumbnail image

Mikor már egyre égetőbb lett a tárhelyszolgáltatás igénye a csapatom számára, ekkor fordultam a Tárhely.eu szolgáltatásához. A cég ugyanis régóta foglalkozik szerverek biztosításával, szerintem hazánkban talán a legjobb módon. A VPS technológiák úttörőjétől a KVM alapút választottuk.

Ez a legköltséghatékonyabb változat a Smart és a Cloud között, ahol minél átfogóbb virtualizáció a cél. Megrendelést követően miután kifizettük, leellenőriztük az első 30 napban hogyan üzemel, és minden igényünknek megfelelt, így nem szakítottuk meg az igénybevételt. Az első 30 nap ugyanis egyfajta térítésmentes próbaidőszak, hogyha valami nem stimmel, a cég visszafizeti az összeget.

A VPS egy fizikailag is biztonságos módon van fenntartva, mivel a szervertermüket a legmodernebb eljárással hűtik folyamatosan, és banki biztonsági rendszerhez hasonlóan folyamatosan őrzik kamerákkal, őrökkel. A VPS-t igény szerint bármikor szabadon tudjuk bővíteni, vagy csökkenteni, a tárhelyet is, de ehhez újraindítás is szükséges. Amellett a szerver alapszinten DDoS védelmet is kapott, és szupergyors gerinchálózati kapcsolattal rendelkezik, aminek segítségével, nagy sebességgel tudjuk használni.

Az admin felületről pedig bármikor szabadon be tudjuk állítani, hogy milyen adatmentés készüljön a VPS szerveréről, és mikor, valamint többek között konzolhasználati lehetőségünk is van az admin felületen. A Xeon processzornak és a memóriának hála elég kimagasló teljesítményt nyújt számunkra a rendszer. Számunkra megbízható szolgáltatást ad hosszútávon.