Szükséges-e székhelyszolgáltatást kötni?

Szükséges-e székhelyszolgáltatást kötni? post thumbnail image

A cégalapítás jár némi kötelezettséggel, azon túl is, hogy milyen költségek terhelik a vállalkozókat. A cégek számára olyan feladatoknak is eleget kell tenni, mint mondjuk, hogy legyen egy fix székhelyük, ahova a cég hivatalos leveleit küldik majd. Ezt a bejelentéskor kijelölt székhelyet viszont fel lehet cserélni egy székhelyszolgáltatással, ami sok kedvező lehetőséggel kecsegtet.

A székhely az a hely, ahova a cég összes hivatalos levele érkezik majd, illetve ez az a cím, ahova be van jelentve a vállalkozás, ami nyilvánosan is szerepelni fog a cégnyilvántartásban. Mivel kötelező bejelenteni valamit székhelynek, ezért a többség egy lakcímet ad meg, mely járhat különféle kellemetlenségekkel, mondjuk azzal, hogy nyilvánosan, az interneten is elérhetővé válik az ember otthonának a pontos helye. Ha ezt el akarja kerülni valaki, akkor igénybe vehető a székhelyszolgáltatás, ami lényegében arról szól, hogy cég átveszi a hivatalos lakcím szerepét és az ezzel járó terheket, kötelezettségeket.

A székhelyszolgáltatást biztosító cég címe lesz bejelentve, mint állandó lakcím, ide fognak érkezni a hivatalos küldemények és a számlákat is erre a címre állítják majd ki az ügyfelek. Ezen túlmenően pedig a székhelyszolgáltatás helyén lesz kitéve a cégtábla is. A cég, aki vállalta hivatalos küldeményeink fogadását arra is garanciát vállal, hogy az oda érkező papírjainkat, céges iratainkat rendezetten tárolja, esetleges NAV ellenőrzések alkalmával azokat pénzügyi képviselőként prezentálja. Azon túl, hogy személyi titkárnője lesz a cégnek a székhelyszolgáltatás még abban is nagy segítséget biztosíthatnak, hogy az irodához tartozó könyvelő által képviselik a céget.

Related Post