Sávroló, dupla roló, zebra roló

Sávroló, dupla roló, zebra roló post thumbnail image

De mit is jelentenek ezek a kifejezések? Bármily meglepő egy és ugyanazon termék elnevezéseiről van szó, de a köztudatba más és más néven rögzültek.

Mindegyik elnevezése ennek a rolónak jól tükrözi az adott termék kinézetét és funkcióját. A sávroló jól mutatja, hogy kétféle textília váltja egymást a rolón, egy vastagabb rétegű, illetve egy fényáteresztő függönynek megfelelő réteg. A fénynek így egy valódi játéka hozható létre a különböző sávok segítségével. Könnyen alakíthatunk ki félhomályt lakásunkban vagy irodánkban egy napsütéses napon, de úgy is lehet teljes világosság bent, hogy a roló még sincs egészében felhúzva.

A dupla roló ugyanerre a tulajdonságára mutat rá, hiszen az áttetszőbb rétegre egyforma szünetekkel kerül rá a sötétítést segítő újabb textilsor, s nem árulunk el nagy titkot avval, hogy néhány embernek miért éppen a zebra jutott harmadik elnevezésként az eszébe. Felszerelését megkönnyíti, hogy előreszerelt termék, így akár fúrnunk, csavaroznunk sem kell.

A sávos roló feszes tartását a damilos szerkezet biztosítja, így a bukóra állított ablakok, erkélyajtók esetében sem kell avval szembesülnünk, hogy a roló félig eláll a nyílászárótól, ezáltal áteresztve a napfény jelentős részét, hiszen kiválóan illeszkedik ilyenkor is a kerethez. Így egyszerre megoldható a szellőztetés és az árnyékolás is, ami egy fülledt, nyári napon kellemes felfrissülést jelent.

Related Post