Műanyag ablak vs. fa ablak

Műanyag ablak vs. fa ablak post thumbnail image

A műanyag ablakok a fa ablakokkal ellentétben rendkívül hasznosak és kevesebb gondozást, ápolást igényelnek. Pontosan miért is ajánljuk a fa ablak lecserélését műanyag ablakra? Ebben a cikkben ennek igyekszünk utánajárni.

A műanyag ablak használata nem csak a mindennapjainkat teszi egyszerűbbé, de még az ár-érték aránya is kimagaslóan kedvező. Az anyagának köszönhetően ugyanis nem jár rendszeres ápolással és (évenkénti) karbantartással, mint egy fa ablak, emellett pedig remek hőszigetelő is, ezért nagymértékben csökkenthető az energiafelhasználás.

Ma ez egy különösen fontos szempont a jelenlegi többszörösére emelkedett villamosenergia és földgáz árak mellett. Tehát megállapíthatjuk, hogy ez is egy jelentős fogyasztás csökkentő tényező. Nem mellesleg egy ablak megválasztásánál ezért azt is számításba kell vennünk, hogy mennyire jó hőszigetelő paraméterekkel rendelkezik, hiszen a kintről, vagy bentről áramló levegő nagyrésze az ablakokon keresztül jön be, illetve szökik ki.

Az előző sorokban leírtakból és az elmúlt évek tapasztalataiból azt is megállapíthatjuk, hogy egy műanyag ablaknak minimális odafigyeléssel jár az állagmegőrzése, hosszú az élettartama és akár évtizedekig is jól működik mindenféle meghibásodás nélkül.

Ami még igazán említésre méltó, főleg napjainkban, az a környezetvédelem, illetve a környezettudatosság. A műanyag ablak újrahasznosítható, amely nagyban hozzájárul környezetünk védelméhez, éppen ezért is mára már nagy népszerűségre tett szert. Talán annyi hátrányt említhetünk, hogy az alapszínben (fehér) nem válnak egyedivé otthonunkban. Azonban jó hír, hogy ez a dilemma is rugalmasan kiküszöbölhető, mivel a színskála nagyon bőséges, ebből adódóan egyszerűen stílusossá, illetve természetessé tudjuk varázsolni a műanyag felületünket.

Related Post